Reklam

Platonik Aşk Analizi

Yazar: Karaokem Tarih: Ekim 03, 2010 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
platonik aşk
Aşk evrendeki en güzel duygulardan biridir.İnsanı bulutların üzerinde gezdiren bu duygu kimi zaman bizlere zarar verir.Nedir o durum derseniz, platonik aşk derim.Platonik aşk kişiye her anlamda zarar veren bir duygudur, kimileri ise bunun verdiği acıdan zevk alırlar ki onlar ayrıca incelenmesi gereken psikolojisi bozuk kimselerdir ve bir psikologdan yardım almaları gerekir.

Platonik olarak birine aşık olduğunuz zaman tamamen kişilik değiştirirsiniz diyebilirim.Daha önce yapmam dediklerinizi yaparsınız, ikili ilişkileriniz bu konudan dolayı olumsuz etkilenir,içinize kapanmanız ve depresyona girmeniz ise oldukça yüksek ihtimaldir.Olayın daha da ileri safhası ise intihar girişimleriyle sonuçlanabilir.
Platonik aşıkların genelde yaptığı en büyük yanlış, aşık olduğu kişiye gidip duygularını açamamasıdır.Bu güven eksikliğinden kaynaklanır.Ya beni istemezse, ya beni beğenmezse, ya beni terslerse gibi düşünceler yüzünden aşık olduğu insana gidip söylemez platonik aşıklar.Bunun sonucunda belkide olumlu cevap alacak ve mutlu olacakken siz mutsuz olmayı seçiyorsunuz.Bir şeyi denemeden başarıp başaramayacağınız hakkında nasıl fikir sahibi olabilirsiniz ki ?
”Tamam, gidip konuşacağım ama ya hayır derse ?” dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle açıklayayım.Aşıksınız, karşınızdaki insanın haberi yok ve siz her gün bu yüzden acı çekiyorsunuz,belki her gün gözünün içine bakıyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz.Her gün bu acıyı çekiyorsunuz, her görüşünüzde içiniz acıyor, bunları yaşamak yerine gidip konuşursanız en azından alacağınız cevabın olumlu olma şansı var.Aşıksınız peki aşkınız için ne yapıyorsunuz ? Gidip konuşun, size hayır bile dese en azından elinizde somut bir şey olur, belkide her gün üzülmek hayal kurmak yerine bunun olmayacağını bilir ve ona göre yaşarsınız.
Bana sorarsanız aşk karşılıklı çekimdir.Siz birine aşık oluyorsanız, aşık olduğunuz kişinin de size karşı bir şeyler hissettiğine inanıyorum.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder